Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Bolvadin Kırkgöz Kampüsü’nde düzenlenen ve “Türkiye’ye Yönelik Tuzaklar” konulu söyleşiye Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan ve Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan ile beraber çok sayıda öğrenci katıldı.

Osmanlı tarihini öncesi ve sonrası ile değerlendiren Bahadıroğlu; dünya siyasetine yön veren gelişmeleri, süreçleri ve bu süreç içerisinde İngiltere’nin dünya siyasetinin şekillenmesindeki rolünü diğer ülke örnekleriyle anlattı. Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili kişisel değerlendirmelerini de yapan Bahadıroğlu, konuşmasında Mimar Sinan’a özel bir yer açarak ‘güneşe namaz kıldıran mimar’ tanımlamasını yaptı.

Osmanlı devlet yöneticilerinin Hz. Muhammed’e duyduğu sevginin çok yüce olduğunu vurgulayan Bahadıroğlu, Osmanlı’nın İslam’ın en iyi temsil edildiği ülkelerin başında geldiğini belirterek, “Devletin bir ismi de Devlet-i Aliye-i Muhammediye’dir. Muhammed’in Yüce Devleti anlamına gelir. Ayrıca eli kalem tutan bütün padişahlar peygamberimizi öven şiirler yazmışlardır” diye konuştu. İstanbul’un fethinin yine Osmanlı’ya müjdelendiğini ifade eden Bahadıroğlu, öğrencilere seslenerek, “Ayrıca ‘İstanbul’u fetheden kumandan ne güzel kumandan, O’nun askeri ne güzel askerdir’ hadis-i şerifi üzerinde ‘İstanbul’u fetheden asker ne güzel askerdir’ sözü, ‘ ‘O millet ne güzel millettir’ şeklinde de anlaşılabilir. O yüzden, sizler Peygamber Efendimiz tarafından övülen bir milletin torunlarısınız” şeklinde konuştu.

13165827_963979463717299_8843384690677458520_n 17mayis1604 17mayis1603 17mayis1602 17mayis1601

11 Mayıs 2016, Çarşamba 144 kez görüntülendi