Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Güzel Sanatlar Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ölümünün 8. yılında Milli Sinema akımının kurucusu, Afyonkarahisarlı ünlü yönetmen Yücel Çakmaklı geniş bir katılımla anıldı.

Kırkgöz Kampüsündeki konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Milli Sinemanın önemli isimlerinden yönetmen ve yapımcı Mesut Uçakan da katıldı. Etkinlik, Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiyle başladı.

Söyleşide Mesut Uçakan’ın yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir de yer aldı. Uçakan, Yücel Çakmaklı’nın sinemasal yaşamının yanı sıra Milli sinemanın ortaya çıkış sürecine değinirken; Prof. Dr. Demir de, 1960’ların Türk Sinemasından ve Milli Sinemanın ortaya çıkışında etkili olan faktörlerden bahsetti.

Yaklaşık iki buçuk saat süren söyleşi, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın Mesut Uçakan’a günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Söyleşi sonrasında AKÜ Bolvadin Kırkgöz Kampüsü’ndeki Kültür Merkezinde açılan “Yücel Çakmaklı Sinema Salonu”nda yönetmenin 1970 yapımı “Birleşen Yollar” adlı filmi izlendi. 

13 Mart 2017, Pazartesi 281 kez görüntülendi