1. Yaz döneminde başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler; "öğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir puana sahip programın verildiği üniversiteden" ders alabilirler.
  2. Yaz okulunda bir öğrenci en fazla on iki (12) saat ders alabilir.
  3. Alınan dersin intibakında, içerik olarak %80 uygunluğu ile ders saatinin eşit veya daha fazla olması gerekir. AKTS eşitliği aranmaz.
  4. Öğrenciler başarısız oldukları, devam edemedikleri yada döneminde alamadıkları dersleri belirtilen koşullar dahilinde alabilirler.
  5. Yaz döneminde staj/ işyeri eğitimi/ arazi uygulaması ile yaz okulu birlikte yürütülemez.
  6. Yaz döneminde başka üniversitelerden alınan derslerin notları, Afyon Kocatepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre değerlendirilecektir.

27 Mayıs 2017, Cumartesi 165 kez görüntülendi