10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında İnkılap Tarihi Okutmanı Hakan ÖZKÖKELİ “Çok Yönlü Bir İnsan Olan Atatürk’ün Hayatı” başlıklı bir konferans verdi. Bolvadin Meslek Yüksekokulu Akademik ve İdari personelin katılımıyla gerçekleşen konferansta Özkökeli; Atatürk’ün doğumu, eğitim hayatı ve fikir hayatı başta olmak üzere hayatına dair bilgiler verdi.

Özkökeli, Mustafa Kemal’in doğumuna ait net bir bilgi olmamasına rağmen Annesi Zübeyde hanım Erbain soğukları denilen (21 Aralık – 31 Ocak) zamanda doğduğu ifade etmiştir. Okul hayatına başladığı Şemsi Efendi Mektebi’nin dönemin eğitim sisteminden farklı olarak Batı tarzı eğitim verdiğini bu eğitimin de Atatürk’ün fikir hayatının temellerini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca Mustafa Kemal’in Namık Kemal, Ziya Gökalp ve Tevfik Fikret başta olmak üzere dönemin aydınlarından fikri olarak etkilendiğini belirtti.

10 Kasım 2015, Salı 252 kez görüntülendi