Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) 2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet töreni Bolvadin Kırkgöz Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay,  AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı ile öğretime elamanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Bolvadin Meslek Yüksekokulu birincisi Hasan Dağ ailelere hitaben, “Bugün yaşadığınız mutluluğu az çok tahmin edebiliyorum. Çocuklarınızın, vatanımıza ışık tutabilecek genç beyinler olarak mezun oluşunu izlemek üzere buradasınız. Sizler, bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiniz. Görüyorsunuz ki, emeklerinizle filizlenen tohumlar meyvelerini bugün vermeye başladı” dedi.

Törende daha sonra söz alan Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan “Bolvadin Meslek Yüksekokulu 1977-1978 eğitim öğretim yılından itibaren vermiş olduğu eğitim hizmetlerinin bir yenisini daha tamamlamaktadır. Ne mutlu ki, hem sizler, hem bizler için öğrencilerimizi, çocuklarımızı bu mutlu günlerinde bir arada görme fırsatı yakalıyoruz. Bundan sonra ki süreçlerde de onların yanında olacağız, arkalarında olacağız. Afyon Kocatepe Üniversitesi bayrağını, rozetini en iye şekilde temsil etmek için elimizden gelen ne varsa, bundan sonraki süreçte de sonuna kadar desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

1977’den 2016’ya

Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı ise yaptığı konuşmada, Bolvadin Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun yarım asır öncesine gittiğini belirtti. Yiğitbaşı “Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu neşeli mezuniyet gününde aranızda bulunmaktan çok mutluyum, çok sevinçliyim. Daha da güzel bir şekilde, Allah devamını getirsin. Meslek Yüksekokulu müdürümüz konuşmasında 1977-1978 yılındaki kuruluştan bahsetti. Neredeyse yarım asır olmuş” şeklinde konuştu.

Rektör Solak’tan Bolvadin için müjdeler

AKÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ise yaptığı konuşmada, Bolvadin’e müjdelerle geldiğini ifade etti. Kırkgöz Kampüsüne ve kampüste bulunan okullara yapılacak yatırımları anlatan Solak şunları söyledi:

“Kırkgöz kampüsümüz son yıllarda hızlı bir değişim göstermekte olup; kampüs camii ve spor kompleksi son 1 yılda açılarak hem öğrencilerimizin ve akademik personelimizin hem de halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bunun yanında Bankacılık ve Sigortacılık ikinci öğretim programı açılmış olup, ilk öğrencilerimiz 2015-2016 eğitim-öğretim dönemimizde eğitimlerine başlamışlardır. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’muzun idari ve eğitim binası da tamamlanmış olup, en kısa sürede açılışı yapılacaktır.  Ayrıca Bolvadin Kırgöz Kampüsü’müzde alt yapı ihalesi kapsamında yapılacak imalatları da şöyle sıralayabiliriz; ana nizamiye girişinden itibaren tüm kampüsün yağmur suyu, kanalizasyon ve su şebekeleri yenilenecek. Tüm yollar asfalt kaplanacak, tüm kaldırımlar yenilenecek. Kampüs tamamında peyzaj ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Kampüsün ısıtılması doğalgaz ile yapılacak. Yeni otoparklar oluşturulacak. Bu altyapı imalatları için KDV dâhil 4,5 milyon TL harcama yapılacaktır. Yine Kırkgöz Kampüsü’müzde büyük bakım onarım ihalesi kapsamında tüm binaların ısı yalıtımına yönelik mantolama işlemleri gerçekleştirilecektir.”

Rektör Prof. Dr. Solak,  yaptığı konuşmada mezuniyetin, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve mezunların kazanımlarını kullanarak üretken olacakları yeni bir yaşamın başlangıcı olduğunu belirtti. Solak,  mezun öğrencilere hitaben şunları kaydetti:

“Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında ve daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız. Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmanızdır. Hangi işi ya da mesleği yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapınız, gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz. Yapacağınız işi önemseyiniz.”

Törendeki son konuşmayı ilçe kaymakamı Ayhan Akbay yaptı. Akbay, “Bolvadin’de yaklaşık sekiz ay önce göreve başladım. Bu sekiz aylık süre içinde, Bolvadin’in birçok alanda potansiyelini gördüm. Bu potansiyelin harekete geçmesi gereken alanları hep birlikte tespit ettik. Bunların en önemlisi, ilçemizin en önemli değeri, bu gün bu güzelliği bize yaşatan Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulumuz ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz. Emeği geçenlere, Bolvadinli hemşerilerimize, önceden görev yapan tüm rektörlerimize, mevcut rektörümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program halk oyunları gösterisi ve pop-rock dinletisi ile devam etti. Dereceye giren öğrencilerin belge ve ödüllerinin verilmesinin ardından spor müsabakalarında dereceye giren erkek voleybol takımına madalyaları ve kupaları verildi. Mezun öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından tören, yeni mezunların kep atmasıyla son buldu.

13mayis1610 13mayis1608 13mayis1609 13mayis1612

Ulusal ve Yerel Basında Mezuniyet Törenimiz

Hurriyet Afyon_Zafer Afyon_Kurtulus Afyon_kocatepe

13221290_1563753693925442_3092589219256588529_o 13221201_1020249698065723_5316905500619642798_o

 

25 Mayıs 2016, Çarşamba 237 kez görüntülendi