A.K.Ü. KIRKGÖZ KAMPÜSÜNDE

SERMAYE PİYASASI KURUMLARI ve SERMAYE PİYASASINDA KARİYER SEMİNERİ”

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

2 Mayıs 2017 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kırkgöz Kampüsünde Sermaye Piyasası semineri gerçekleştirildi. Bolvadin Meslek Yüksekokulu, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Finansal Düşünce Kulübünün paydaşlığında gerçekleştirilen organizasyona öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Cantürk Kayahan, bu tip organizasyonların öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer planları için büyük önem arz ettiğini belirtti. İlave olarak günümüz dünyasını finans dünyası olarak ifade eden Doç.Dr. Kayahan, gelecekte başarılı olmak isteyenlerin nasıl bir çalışma programı izlemeleri gerektiğine de bu tip seminerlerin farkındalık oluşturacağını vurguladı. SPK adına seminere katılan Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başuzmanı Dr. Yener Coşkun, kısaca Sermaye Piyasası Kurulunu ve yapısını tanıttıktan sonra, kişisel gelişim ve finansal eğitim ve önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Sermaye Piyasası Birliği adına konuşma yapan Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür, sermaye piyasası birliği ve ilişkili olduğu kurum ve kuruluşlar hakkında detaylı bir sunum yaptı. İlave olarak lisanslama sınavları üzerine de değerlendirmelerde bulundu. Takasbank adına konuşma yapan İç Kontrol Yöneticisi Can Polat, Takasbank ve faaliyetlerini özetledi ve ardından öğrencilerin kişisel gelişim unsurlarını açıkladı. Son olarak söz alan Borsa İstanbul (BİST), İnsan Kaynakları Uzmanı, Ahmet Onay, Borsa İstanbul’un gelişim sürecini ve yatırımcıların piyasa hakkındaki detay analizleri vurguladı. Öğrencilerin sermaye piyasalarına ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizen Onay, gelecek yatırım trendleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 350 kişilik bir öğrenci grubunun katıldığı seminer çalışması, gelecek işbirlikleri konusunda iyi niyet temennileriyle son buldu.

02 Mayıs 2017, Salı 192 kez görüntülendi