Bolvadin Kırkgöz Kampüsü Engelsiz Üniversite Ödülleri 2020 yılı için Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) adayı olmaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, engelli bireylerin üniversitelerdeki faaliyetlere tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunan yükseköğretim kurumlarının ödüllendirilmesi ile kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına, Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), Sosyokültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorilerinde “Engelsiz Üniversite” bayrakları verilmesi uygulamasını başlatmıştı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde iki turuncu bayrak almayı başardı.

YÖK toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK üyeleri ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Kırkgöz Kampüsü için verilen Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) adaylık sertifikası AKÜ senato toplantısında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüsekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan’a teslim edildi.

Kampüsümüzün bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm akademik personelimize, idari personelimize ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

16 Mayıs 2019, Perşembe 419 kez görüntülendi