Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu, Dış Ticaret Kulübü’nün daveti üzerine Bolvadin’e gelen Ahmet Hamamcıoğlu Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin, iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat verileri ile yatırım olanaklarının masaya yatırıldığı bir konferans gerçekleştirdi. Uzun yıllar Çin’de yaşayıp Türk firmalarına danışmanlık yapan bunun yanında dış ticaret yapan Ahmet Hamamcıoğlu, Çin firmalarının Türkiye’ye ilgisinin her geçen gün arttığına, Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin gelecekte daha da artacağını dikkat çekerek, “Çin, binlerce yıl önceki İpek Yolun da olduğu gibi, Yeni İpek Yolu (OBOR) Projesinde de emperyal hedef gütmemektedir” dedi. İkinbin beşyüzyıl önce ipek yolunun geçtiği Bolvadin’e yatırımcılar bugünde lokasyon için aynı gerekçeyle yatırım yapıyorsa bir kuşak bir yol projesinde bunun Bolvadin için çok önemli olacağının altını çizdi. “Hükümetimizin, BKBY(OBOR) ilk günden itibaren desteklemiş ve 24-Şubat-2016 Tarihinde TBMM de “ Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti Hükümetleri arasında İpek Yolu Ekonomik Kuşağının, 21.Yüzyıl Denizde ki İpek yolunun ve Orta Koridor Kara yolunun Uyumlaştırılmasına ilişkin Mutabakat zaptı imzalanmıştır” dedi. Ahmet Hamamcıoğlu ayrıca “Bolvadin hem eski hem yeni ipek yolu üzerinde yer almaktadır. Bolvadin geniş ovalarının verdiği avantajları kullanarak aşağıda ki başlıklarda gelişme gösterebilir. Bolvadin -Kargo Depoları, Gümrük “ Sahası / Antrepo ( Tren ve Karayolu), Lojistik Merkez –Tren Vagon/ Değişim/ Bekleme-Boşaltma, Kara Nakliye Araç Bakım Onarım Merkezi, Yeni Konaklama Tesisleri- Modern Kervansaraylar, Soğuk Hava Depoları –Soğuk Zincir de Merkez /Hub, Göl Kenarında –Organik Tarım, Vişne üretim ve ihraç merkezi olabilir” dedi.

Çin’in yükselen bir değer olduğunu dile getiren Dış Ticaret Kulübü başkanı öğretim görevlisi Mehmet Akif Çakırer ise yaptığı konuşmada, küreselleşmenin dünyayı adeta küçük bir köy haline getirdiğini kaydederek, “Bugün pek çok mezunumuz gerek kamu gerekse özelde çalıştığı gibi yurt dışında da çalışan pek çok öğrencimiz var. Küreselleşmeye bağlı olarak bu ileride kaçınılmaz olarak daha da artacaktır” dedi. Programın sonunda Ahmet Hamamcıoğlu’na katılımları için teşekkür eden okul müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci tarafından günün anlamına plaket verildi.

17 Mayıs 2019, Cuma 381 kez görüntülendi