Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Bulut sorumluluğunda Afyon Doğuş Şeker Fabrikasına 29 Kasım 2019 Cuma günü teknik gezi düzenledi.
Teknik gezi kapsamında Afyon Doğuş Şeker Fabrikasını gezen Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Emine Bulut, Öğr. Gör. Dr. Tuğba Dedebaş, Öğr. Gör. Özlem Emrem Tür ve Gıda İşleme bölüm öğrencileri, hammadde olarak kullanılan şeker pancarının şekere dönüştürülürken geçirdiği üretim aşamalarını tek tek gezdiler. Gezi esnasında gerekli bilgilendirmeler Fabrika Üretim Müdürü ve diğer fabrika görevlileri tarafından yapıldı.
Öğrencilerin özellikle bölüm derslerinde gördükleri konuları uygulamalı olarak inceleyebilmeleri amacıyla düzenlenen gezi esnasında öğrenciler, şeker pancarının kristal şekere dönüşüm süreci hakkında gözlemlerde bulunarak merak ettikleri konularda soru sorma fırsatı yakaladılar. Ayrıca öğrenciler tarafından fabrikadaki üretim aşamalarının yerinde görülerek çalışma hayatının kural ve imkanlarını tanımaları onlara mesleki gelişimleri açısından önemli bir katkı sağlamış oldu.

29 Kasım 2019, Cuma 446 kez görüntülendi