Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu tarafından 30.yıl etkinlikleri kapsamında “Kariyer Günü” Konferansı düzenlendi.

Programda Bolvadin’in yetiştirmiş olduğu önemli iş adamlarından “Avşar Emaye A.Ş” Kurucusu Raşit TABAK ve Bolvadin Meslek Yüksekokulu eski mezunlarından Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz katılımcılarla buluşarak kariyer yolculuklarını ve tecrübelerini paylaştılar.

Katılımın yoğun olduğu programa Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı CİĞERCİ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program açılış konuşmasında Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı CİĞERCİ “45.dönem mezunlarını vermeye hazırlanan yüksekokulumuz mezun ettiği binlerce öğrenci ile yıllardır başarılı bir şekilde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizin birçok yerinde okulumuzdan mezun olmuş çeşitli alanlarda çalışan önemli insanlar bulunmaktadır. Öğrencilerimizin kariyerlerine yöne vermek adına her türlü sosyal, akademik ve teknik faaliyetler ile yolumuza devam etmekteyiz. Bu bağlamda bugün sizlerle şehrimizin ve okulumuzun iki önemli değeri olan Raşit TABAK beyefendi ve Prof. Dr. Yüksel OĞUZ hocamızı buluşturmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Programın siz değerli öğrencilerimiz için faydalı olacağına inanıyorum ” diye konuştu.
Yüksekokulumuzun başarısından gururluyuz ve her zaman yanındayız
Avşar Emaye A.Ş Kurucusu Raşit TABAK ise 40 yıl önce başladığı ticari hayatında başarı merdivenlerini nasıl tırmandığından, hayatta karşılaştığı zorluklardan ve şirket olarak yürüttükleri faaliyetlerden bahsederek öğrencilerle tecrübe paylaşımlarında bulundu. TABAK “Bizler yüksekokulumuzun başarılarını gururla izliyoruz ve bu bağlamda şehrimizin önemli bir değeri olan Yüksekokulumuzun her zaman yanındayız. Kıymetli öğrenciler bulunduğunuz okulun, sıraların, aldığınız eğitimin ve en önemlisi de zamanın kıymetini iyi bilmelisiniz. Zaman bir daha asla geri döndürülemeyecek şekilde geçmektedir. Zaman akıp geçerken sizlere en önemli tavsiyem en az bir dil öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmek için elinizden gelen tüm çabayı göstermenizdir ” dedi.

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ise Bolvadin Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan kariyer basamaklarında nasıl ilerlediğini, eğitim çalışmalarını ve hayat tecrübelerini anlatarak öğrencilerle paylaşımda bulundu. OĞUZ “Bu güzel ve büyük ailenin bir mezunu olarak sizlerle buluşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum, bu sıralardan çıktığımız kariyer yolumuzda birçok önemli tecrübemiz oldu bu bağlamda sizlere en önemli tavsiyem yapacak olduğunuz işi sevmeniz, kendinizi çok iyi yetiştirmeniz ve sektörde boşlukları dolduran değil boşluğu doldurulamayan çalışanlar olmak için mücadele etmenizdir. Bunu sağlarsanız iş dünyasının kapıları size sonsuza kadar açılacaktır” dedi.

Program katılımcılara plaket taktimi yapıldıktan sonra sona erdi.

 

21 Ekim 2022, Cuma 200 kez görüntülendi