2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme işlemleri 19 Şubat (09.00) – 23 Şubat (23.59) 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

  1. Ders kayıtları öğrencilerimiz tarafından  https://obs.aku.edu.tr/ internet adresinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak 23 Şubat 2024 Cuma(23.59) gününe kadar yapılabilecektir. Bu tarih ve saatten sonra kesinlikle uzatma olmayacaktır.
  2. Öğrencilerimizin ders kayıtlarını yapmadan önce müfredat tabanlı ders kayıt sistemine ait eğitim videosunu en az bir kere izlemeleri gereklidir.
  3. Her öğrenci ders kaydından kendisi sorumludur.
  4. İnternet ortamında ders kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, ders kayıtlarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Ders kaydı kesinleştirilen öğrencilerin danışman onayları, danışmanları tarafından yapılacaktır.
  5. Öğrencilerin kayıt yenileme tarihlerinde ayrıca gelmelerine ve kayıt formunun çıktısını almalarına gerek yoktur.
  6. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı dersleri 26 Şubat 2024 tarihinde başlayacaktır.

⇒ Akademik Ders Danışmanları Listesine ulaşmak için tıklayınız…

⇒ Akademik Ders Danışmaları İletişim Bilgilerine ulaşmak için tıklayınız…


  1. Yönetmeliğimize göre öğrenciler her yarıyıl başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Normal süresinde mezun olamayan normal öğretim öğrencileri için sadece öğrenci harç ücretini yatırmak kayıt yenilemek anlamına gelmemektedir.
  2. Öğrenciler kayıtlarını öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://obs.aku.edu.tr/ internet adresinden yenileyeceklerdir.
  3. Kayıt yenilemelerde tekrar edilecek derslerin haftalık ders saatleri toplamı ile yeni alınacak derslerin haftalık ders saatleri toplamı genel başarı durumu ve danışmanının onayı ile 45 (kırk beş) AKTS kredisini aşmayacaktır.
  4. Öğrenciler, öncelikle daha önce alıp başarısız olduğu dersleri almak şartıyla, genel not ortalaması GANO 1.75’in altında ise en fazla 30 AKTS, 1.75 ve üzerinde ise en fazla 45 AKTS kredisi derse kayıt yaptırabilir.
  5. Normal süresinde mezun olamayan normal öğretim öğrencilerinin kayıt yenileyebilmeleri için öğrencilerin katkı payı taksitlerini yatırması gerekir. Taksitini yatırmayan öğrencilerin kayıtları yenilenemez.
  6. Normal öğrenim süresini aşan Normal Öğretim öğrencileri katkı payı veya öğrenim ücreti ödemelerini Vakıfbank şubelerinden (23.02.2024 mesai bitimine kadar), Vakıfbank internet şubesi ve Vakıfbank ATM’lerinden (23.02.2024 saat 23:59’kadar) yapabilecektir.
  7. Ders Ekleme- Bırakma işlemleri (26-28 Şubat 2024 ) tarihleri arasında yapılacaktır. Ders kaydında problem olan öğrenciler danışmanları nezaretinde gerekli düzeltmeleri bu tarihler arasında yapmak zorundadır. Öğrenciler kayıtlarını kendileri veya noterden vekâlet verecekleri kişi tarafından yapacaklardır. Kayıt yenileme işleminden tamamen öğrenci sorumludur.
  8. Kayıtlarınızı belirtilen tarihler arasında ve yukarıdaki esaslara göre yenilemenizi önemle rica ederiz.
  9. 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ders programları, kayıt yenileme tarihlerine kadar yeniden düzenlenip güncellenebilecektir.
16 Şubat 2024, Cuma 520 kez görüntülendi