Gıda güvenliği ve güvenli gıdaya erişim konusunda farkındalığı artırmak amacıyla 16 Ekim 2025 tarihinde okulumuzda “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temalı Dünya Gıda Günü etkinliği düzenlendi. Gıda teknolojisi öğrencilerine yönelik düzenlenen bu özel etkinlik ile alanında eğitim alan gençlerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hedefledi.
Gıda teknolojisi Bölüm başkanı Prof. Dr. Emine BULUT ve bölüm öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Tuğba DEDEBAŞ ve Öğr. Gör. Dr. Özlem EMREM TÜR tarafından yapılan açılış konuşmalarında Dünya gıda günü, gıda güvenliği, teknolojik gelişmeler ve sürdürülebilir uygulamalarının önemi üzerinde durarak, gençlerin bu alanda bilinçlenmesinin önemli olduğunu vurgulandı.
Bolvadin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Şerife TÜLÜ YILMAZ ve Gıda Mühendisi Emrah Kaya, Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Kalite Grup Müdürü Gıda Mühendisi Arzu İŞLER ve Fatih ARSLAN’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, gıda mevzuatı, gıda güvenliği politikaları, gıda israfı, sektördeki güncel gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Düzenlenen bu etkinlik öğrencilere aynı zamanda kariyer ve girişimcilik fırsatları hakkında ilham verdi.
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve bireylere teşekkür eder, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için ortak çalışmaların devamını dileriz.











